Facebook

ЛАЗАРИН ЛАЗАРОВ
June 1 at 11:33 AM
БОГ ДА ПРОСТИ КРИСТО!
Срещата ми с Кристо през 1998 г в Линкън, НебраскаПрочети описание на срещата на http://www.karb.info/llazarov/ като кликнеш на Thoughts from Abroad (assay book in Bulgarian) и след това на ‘Среща с Кристо и размисъл’.
Image may contain: 3 people, eyeglasses and indoor

Поредна идиотщина която ще доведе куп затруднения – кой стои зад нея?
Изхвърлят руските букви от клавиатурата
http://mlp-data.perceptica.com/static/media/print/20200522/9ad25bab4a1da017da4857641678dea6.jpg?fbclid=IwAR1Bt_7g9NXCGstOqHEi0eZ5gOWazC_wvkl1-yTxvZA6KViZC0MjTIszfeE

ЛАЗАРИН ЛАЗАРОВ

САШО ПОПОВ
Почина гробокопача на Академичния клуб за демокрация
Сайтът на БАН съобщи за смъртта на академик Александър Попов – заместник председателя на БАН от 2008 до 2012 г.
Изтъкват се научните му постижения и административни постове. Но неговото име е свързано с Академичния клуб за демокрация, на който той беше последния председател – клубът, който се саморазтури след 2000 г. Дейността на Сашо Попов в Академичния клуб за демокрация не се споменава вече както в неговата официална биография, така и в неговия некролог.
Академичният клуб за демокрация изигра важна роля в революционните реформи и преустройства на БАН в периода 1990-1997 г. Този клуб обедини недоволни безпартийни в изгонването на партийците от управлението на БАН. Той изигра голяма роля за осъществената, макар и непълна, декомунизация на Академията. Клубът спомогна за Закона Панев – единствения лустрационен закон в България, който отвори възможност БАН да се отърве от партийна върхушка така както се отърваха академиите на другите страни от Съветския блок.
За съжаление, членовете и ръководството му бяха мотивирани повече от личната си кариера отколкото от принципни идеологически съображения. Клубът започна да кадрува и да наподобява бившия Партиен комитет. Това беше умело използвано от тогавъшния председател на БАН Иван Юхновски. Председателите на Клуба Ангел Венедиков и Димитър Ненов бързо станаха съответно член-кореспондент и професор. Но клубът беше ликвидиран благодарение на верните агенти на Юхновски Здравко Стойнов и Сашо Попов. През 2008 г, вече академик, Сашо Попов е избран за заместник-председател на БАН редом с другия заместник председател – верния комунист и сътрудник на бившата ДС Константин Косев.

 

ИВАН КАНЕВ – презентация

https://scontent.fsof6-1.fna.fbcdn.net/…/92065751_800059797…

https://scontent.fsof6-1.fna.fbcdn.net/…/91865477_800059877…

 

From: llazarov [mailto:llazarov@karb.info]
Sent: Friday, March 27, 2020 11:06 AM
To: ‘bsp@bulgarianscienceproblems.info’
Subject: НАЦИОНАЛКОМУНИСТИЧЕСКА ИСТЕРИЯ

В медийното пространство се появи призив с подписка за защита от „продажниците и враговете на България”, които  „всеотдайно работели за разрушаването на националното ни съзнание и сломяване на българския дух”.
https://pogled.info/bulgarski/pravyat-se-opiti-za-razrushavane-na-natsionalnoto-saznanie.114471

Продажниците и враговете не се идентифицират – определят се като „поднебесни сили на злобата, които внасяли смут в мисленето на хората служейки на чужди фондации”. Осмелявали се да поставят под съмнение величието на българската история, литература и култура насаждайки „плевелите на космополитизма и неолиберализма”.

Сред авторите на подписката изпъкват имената на известни  всеотдайни идеологически подлоги на свалената комунистическа върхушка и сътрудници на бившата ДС. Витае някакъв „националкомунистически” дух.

Не е трудно за съвременния българин да открие зад „призива” враждебността на примитивен нецивилизован  колективизъм  срещу „всичко извън племето”, съчетана със злобата на последните родни комунистически мохикани. За щастие, този призив предизвиква малко внимание и подкрепа, но за съжаление, има хора които не се срамуват да се подпишат под такъв текст.